Skidtävlingar

Under vintern anordnas det ofta många skidtävlingar. En mycket känd skidtävling är Vasaloppet, men det finns även många andra mer lokala tävlingar som man kan delta i. Det är vanligt att lokala områden väljer att anordna skidtävlingar spontant för att få ut människor även under vintern. Det är nämligen vanligt att man undviker att gå ut på grund av det karga klimatet och det leder till brist på D-vitamin och även depression för många. Därför är skidtävlingar ett bra sätt att skapa gemenskap och få ut folk i kalluften.

Viktigt med näring under skidtävlingar

Det är även vanligt att man serverar varm choklad eller mer bestämt blåbärssoppa under skidtävlingar. Det är viktigt att man får något varmt i sig för att man bättre ska kunnskidtävlingara hålla värmen när man vistas utomhus i minusgrader. Även om när de flesta tänker på tävlingar innebär det generellt att det är proffs som deltar så är skidtävlingar ett undantag från detta. Oftast är anmälningarna öppna eller så krävs det inga anmälningar alls för att delta. Alla som vill får helt enkelt vara med. Ibland kostar det en liten summa att vara med i tävlingen, men det är lika ofta gratis.

I dessa tävlingar kan man givetvis vinna priser, som varierar beroende på vad det är för typ av skidtävling och det är vanligt att de som står för priserna är de som har sponsrat tävlingen på ett eller annat sätt. Om en tävling är sponsrad av ett lokalt företag är den även ofta gratis. Då kommer priserna att klassas som gåvor och fungerar även som reklam för företaget. Det är oavsett alltid roligt att vinna och de som deltar och vinner priser tycker ofta att detta är mycket roligt. Då spelar det ingen roll vad det är för priser och när det kommer till skidtävlingar handlar det mycket om gemenskap.