Projekt Pilgrimstad

Pilgrimstad är en stad som vill växa och få fler att flytta dit. Det är en mycket liten stad där väldigt få bor och därför försöker man locka folk att flytta till landsorten. År 2011 drog ett projekt Pilgrimstad igång där man skulle locka med öppet hus. Med projekt Pilgrimstad ville man visa upp den fantastiska naturen som fanns runtomkring och även alla aktiviteter som finns i Pilgrimstad. De började redan då med att visa upp hur de ville utveckla orten och därefter har detta varit återkommande varje år.

Målet med projekt Pilgrimstad

Projekt Pilgrimstad skapades för att få fler att flytta till Pilgrimstad och framförallt ville man att unga människor skulle göra detta och vara med att utveckla staden ytterligare. Man har till exempel gjort en nysatsning på skolan som finns i Pilgrimstad för att möjliggöra en framtid även för den och få familjer att bosätta sig i staden. Målet är att allt skprojekt pilgrimstada finnas i Pilgrimstad och det är därför en ort som är i ständig utveckling. För den som vill bidra på ett eller annat sätt kan man räkna med att vara varmt välkommen i staden och man kommer sannolikt även att trivas.

Det mest fantastiska med Pilgrimstad är naturen och om detta är någonting som man uppskattar och vet hur man nyttjar bör man helt enkelt känna sig som hemma i Projekt Pilgrimstad. Målet är att skapa fler jobb och en bättre framtid för staden och i en sån pass liten stad som Pilgrimstad kan man räkna med att varje medborgare räknas och är viktig för samhället. Om man letar efter en småstadsidyll där alla känner alla och även bryr sig om vandra har man hittat rätt. Om du är intresserad av projekt Pilgrimstad och den utveckling som staden redan nu har gått igenom under de senaste fem åren bör du besöka Pilgrimstads öppna hus i sommar.